Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایشگاه تحول صنعت خودرو در روز سوم شهریور و با حضور سید رضا فاطمی امین، وزیر صمت، در نمایشگاه بین المللی تهران آغاز شد. در این نمایشگاه که تا هفتم شهریور ادامه داشت و شرکت‌های مختلف خودروسازی و همینطور دانش بنیان‌های فعال در زمینه خودرو حضور داشتند، از محصولات مختلفی رونمایی شد که یکی از آن‌ها خودروی اقتصادی سایپا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما جای حواشی هم در این نمایشگاه خالی نبود و شاهد محصولاتی بودیم که نقص فنی و ویژگی های ظاهری آنها حاشیه ساز و ویدیویی از آنها در فضای مجازی دست به دست شد. یکی از این موارد خودروی عجیب شرکت سایپا بود که به لحاظ ظاهری شبیه به دو محصول دیگر این شرکت بود. این خودرو که ظاهرا نمونه اولیه بوده و احتمالا به تولید انبوه نرسیده است از نمای جلویی خودروی ساینا S است و از نمای عقب به تیپا ۲ شباهت دارد.

حاشیه بعدی باز هم به انتشار ویدیویی مربوط بود که یک نقص را در خودروی آریا سایپا نشان می‌داد برف پاک کن شیشه عقب این خودرو به طور کامل قابلیت حرکت و جابجایی نداشت و بلندتر از طول شیشه عقب بود


در همین رابطه با فربد زاوه، کارشناس بازار خودرو گفتگو کردیم تا او ارزیابی خود را از نمایشگاه تحولی خودرو بیان کند.

زاوه می‌گوید: به نظر من شبیه بودن ظاهر یک خودرو با دو خودروی دیگر موضوع مهمی نبود، اما این نمایشگاه بضاعت کل صنعت خودروی ایران بوده است. اگر این نمایشگاه را در حوزه‌های دیگری برگزار کنید نتیجه متفاوتی نمی‌بینید و در حقیقت بضاعت صنعتی کشور ضعیف است.

زاوه با اشاره به تلاش‌های وزارت صمت برای بهبود این شرایط گفت: به طور کلی تلاش‌های وزارت صمت برای تغییر این شرایط خوب است، اما متاسفانه این تلاش‌ها با موقعیت‌های کشور همخوانی ندارد. در فضای عمومی کشور که نگاه مدیریتی به کل اقتصاد توسعه‌ای نیست، نمی‌توان تنها یک بخش را توسعه داد.

او می‌گوید: همین که تلاش‌هایی در این زمینه صورت گرفته که مجموعه‌ها پیشرفت کنند نکته مثبتی است، اما برای اینکه دید این تلاش‌ها اقتصادی است یا خیر و یا اینکه به نتیجه درستی می‌رسد باید صبر کرد. بعد از مدت‌ها دو خودروساز کشور تصمیم گرفتند رقابت را کنار بگذارند و در همکاری با یکدیگر یک محصول را توسعه دهند و در یک پلتفرم مشترک کار کنند که نکته مهم دیگر این نمایشگاه بود.

صنعت خودرو، سردرگم در سیاست های دوگانه

امیرحسن کاکایی، کارشناس خودرو گفت: صنعت خودرو به خصوص ایران خودرو و سایپا تحت امر سیاست گذاری‌هایی است که باعث ایجاد سردرگمی شده است. از طرفی دولت نسبت به واگذاری سهام این دو شرکت و خصوصی سازی آنها صحبت می‌کند و از طرف دیگر روی مسائلی مانند اشتراک این دو شرکت و حتی دیگر خودروسازها نظر می‌دهد.

کاکایی معتقد است مدیران عامل این دو شرکت که مستقیما توسط وزیر صمت انتخاب می‌شوند، به دنبال این هستند که نظرات وزیر را دنبال کنند. به همین دلیل کارهایی که قرار است دو سال آینده عرضه شوند را با عجله رونمایی می‌کنند و از بین آنها چنین اتفاقاتی مثل نقص فنی و ظاهری خودروها اتفاق می‌افتد.

این کارشناس خودرو می گوید: در صنعت خودرو زحمت‌های زیادی کشیده می‌شود، اما این نمایشگاه‌ها کمکی به صنعت خودرو نمی‌کند. زیرا نمایشگاه‌ها با عجله و پشت سر هم برگزار می‌شوند و فقط هزینه بر و زمان بر است. صنعت خودرو باید نمایش داشته باشد، اما نه مثل نمایشگاه هایی از این قبیل، زیرا اینگونه رویدادها بیشتر به صنعت خودرو آسیب می‌زنند. نمایش واقعی در عرصه بازار و عمل است.

مسئله‌ای که در حال حاضر وجود دارد این است که مسئولان به شرایطی که صنعت خودرو در آن قرار گرفته از جمله تحریم بی توجه هستند و زحمات را نادیده می‌گیرند و به صنعت خودرو ناسزا می‌گویند. اگر صنعت فولاد در کشور مشکل دارد و کیفیت خودرو به دلیل کیفیت فولاد به اندازه کافی مناسب نیست، باید تنها صنعت خودرو را مقصر بدانیم؟ باید از مسئولان پرسید با توجه به اینکه سال گذشته سال پشتیبانی از تولید و مانع زدایی بوده چه اقدام موثری برای بهبود وضعیت تولید انجام داده اند.

بیشتر بخوانید: طرح دولت برای واردات خودرو، یعنی ۵۰هزارمیلیاردتومان رانت

۲۲۰ ۲۵۶

کد خبر 1668794

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: خودروسازان واردات خودرو ایران خودرو صنعت خودرو تلاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۲۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عشق ماشین این آدم ها را «ولت پارک» کرد | لذت چند دقیقه رانندگی پشت فرمان ماشین های لاکچری

همشهری آنلاین- رابعه تیموری: همین عشق ماشین بودن گرفتارش کرده و باعث شده لباس کارکنان واحد تشریفات هتلی پرآوازه را به تن کند تا هر روز دقایقی کوتاه پشت فرمان خودروهای لاکچری و مدل بالای میهمانان هتل بنشیند. پژمان «ولت پارک» است، اما حقوق و مزایایش آنقدری نیست که بتواند گاهی برای آریون خان ریخت‌وپاش کند و با پوشاندن رخت و لباس پلوخوری بر تن خودروی قدیمی اش لذت نشستن در اتاقک خودرویی شبیه تویوتا آریون را تجربه کند:
میز ارائه خدمات «ولت پارک» مقابل در لابی هتل قرارگرفته و پژمان و مصطفی آماده و شق و رق کنار میز ایستاده‌اند تا اگر میهمانی برای پارک کردن یا بیرون آوردن خودروی خود از پارکینگ به کمک آنها نیاز داشت، معطل نشود. کت و شلوار سورمه‌ای رنگی که به تن دارند و لباس فرم آنها به شمار می‌آید نو و آب نخورده به نظر می‌رسد و قد و بالای متناسب و هم‌اندازه آنها نشان می‌دهد اگر چند پره گوشت اضافه روی استخوان‌شان بنشیند یا روزگار زود و پیش از موعد معمول قامت‌شان را بخماند، دیگر این رخت و لباس به تن آنها برازنده نخواهد بود. میهمان عرب‌زبانی که تازه از راه رسیده راننده ندارد و در حال پیاده شدن از خودروی پورشه فسفری رنگش، سوییچ خودرو را به طرف مستخدمی می‌گیرد که به استقبال او آمده است. وظایف و نوبت ولت پارک‌ها مشخص است و پژمان باید خودروی خوش بروروی میهمان عمانی را به پارکینگ گل و گشاد و جادار هتل که پشت ساختمان اصلی آن قرار دارد برساند. پژمان عاشق تویوتا آریون است، ولی انگار از نشستن پشت رل این خودروی «فول آپشن» که فرمان و چهار چرخ گرانقیمتش سربه راه‌تر و فرمانپذیرتر از دم و دستگاه آریون خان می‌چرخند، بدش نیامده است. پورشه سواری پژمان چندان طولانی نیست و وقتی آن را توی ردیف اول پارکینگ هتل و کنار یک لکسوس ملوس سفیدرنگ پارک می‌کند و پشت رل آن با تلفن همراه آیفون دست دومش چند عکس سلفی می‌گیرد، دوباره به میز ولت پارک برمی گردد.


کری‌خوانی برای پورشه سواران

چند سالی است که پژمان در مسابقات رالی شرکت نمی‌کند، اما تا ٤ سال پیش که درس خواندن و دانشگاه رفتن تنها مشغله اش بود، وقت آزادش به کورس گذاشتن با همسالانش می‌گذشت و در رالی هم با همان خودروهای کارکرده مدل پایین اش روی بسیاری از حریفان نام و نشان‌دار خود را کم‌کرده است. در آن سال‌ها عشق پژمان این بود که خودروهای زار و نزار کارکرده ارزان‌قیمت را بخرد، رینگ اسپرت زیر چهار چرخ‌شان بی‌ندازد، بوق و موتورشان را خوش صدا کند و با کشیدن روکش‌های چرمی خوشرنگ روی سردنده و دستگیره و داشبوردشان از آنها عروسکی دلربا بسازد که بعد از یک بار هنرنمایی در پیست اتومبیلرانی، مشتریان عشق ماشین برایشان سر و دست می‌شکستند، اما از ٤ سال پیش که لباس ولت پارک‌ها را به تن کرده دیگر از نشستن پشت فرمان خودروهای معمولی و تازاندن آنها چندان لذت نمی‌برد. البته حساب آریون خان از بقیه خودروها سوا است و او به پشتگرمی خوش مرکب بودن آریون خان می‌تواند برای پورشه سواران هم کری بخواند!


شوماخربازی ممنوع

یکی از حریفان سرسخت پژمان که حالا همکار او است، باعث شده پژمان از بخش خدمات ولت پارک هتل سردرآورد. پژمان می‌گوید: «من در این مدت همه ماشین‌هایی را که قبلا فقط تصویر آنها را دیده بودم سوار شدم. اوایل برایم هیجان بیشتری داشت، ولی باز هم از کارم لذت می‌برم و از نشستن پشت فرمان خودروهای روز دنیا هیجان‌زده می‌شوم.» گاهی که می‌همانان هتل از ولت پارک‌ها می‌خواهند خودروی آنها را بنزین بزنند، ازآن جا که ردیاب‌های GPS این خودروهای گرانقیمت همیشه خوب عمل می‌کنند پژمان نمی‌تواند با خودروهای امانتی هتل شوماخربازی کند، ولی اگر در این مسیر هم بر اثر بی‌احتیاطی او خودروی می‌همانان آسیب ببیند، شاید مجبور شود چندین ماه برای پرداخت خسارت صاحب خودرو بدون دریافت حقوق کار کند. پژمان در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کرده و از عیب و ایرادهای خودرو خوب سردر می‌آورد، اما در این شغل تخصص اش به‌کارش نمی‌آید. آشنا بودن با زبان انگلیسی از شرایط استخدام ولت پارک‌ها است، ولی پژمان ترجیح می‌دهد دیگران او و همکارانش را با همان عنوان پرطمطراق ولت پارک بشناسند و اصطلاح «مستخدم پارکینگ» را که معادل فارسی عبارت Valet parking است، دوست ندارد.

شغلی اطوکشیده

مصطفی بعد از پایان دوران دبیرستان تحصیلاتش را ادامه نداده و وقتی در هتل بین‌المللی دیگری پیشخدمت بوده، زبان انگلیسی را دست و پاشکسته یاد گرفته است. دست و فرمان مصطفی هم خوب است، اما به قول خودش هیچوقت جنون سرعت نداشته و قانونمند رانندگی می‌کند. او وقتی آوازه استخدام ولت پارک در چند هتل شمال شهر را شنیده، به فکر آزمودن شانس و اقبالش افتاده تا شاید بتواند شغلی اطوکشیده‌تر از پیشخدمتی هتل پیدا کند. حتی مدتی هم حسابی به خورد و خوراکش رسیده و ورزش کرده تا قد کشیده و هیکل قلمی اش دیلاق به نظر نرسد و یونیفورم ولت پارک‌ها برازنده تنش باشد.
پراید مدل نود و هفت مصطفی که دو سال پیش خریده، به خرج افتاده و هر روز تا او را به هتل می‌رساند، ده بار سروصدای آه و ناله دم و دستگاهش در می‌آید، البته مسیرش هم کوتاه نیست و گذراندن چندین تونل و بزرگراه و کمربندی شلوغ و پرترافیک که منزل او در ته تهران را به سر تهران و محل کارش وصل می‌کند، چندان آسان نیست. مصطفی در نیمی از ماه که در شیفت شب بخش ولت پارک کار می‌کند، وسط خمیازه‌های شامگاهی و صبحگاهی شهر در رفت‌وآمد است و ماشین خسته اش چندان آزار نمی‌بیند.
فقط ٢٦ سال از عمر مصطفی گذشته، ولی آرزوهایش پخته‌تر از سنش هستند و بر خلاف پژمان و بسیاری از همکارانش بیش از آن که خواب خرید خودروهای فراری و گوردون موری را ببیند، به فکر دست و پا کردن شغلی است که اگر در سنین می‌انسالی قد و قامتش به رعنایی امروزش نبود دلهره از دست دادن کارش را نداشته باشد. انعام دلاری که بعضی از مشتریان دست و دلباز به ولت پارک‌ها می‌دهند، پایین بودن حقوق آنها را جبران می‌کند، اما مسئول بخش انعام گرفتن را برای راننده‌ها قدغن کرده است.

کد خبر 850239 برچسب‌ها سفر - هتل و هتلداری خبر مهم مهارت‌ها شغل خودرو

دیگر خبرها

  • هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت وجود ندارد
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • عشق ماشین این آدم ها را «ولت پارک» کرد | لذت چند دقیقه رانندگی پشت فرمان ماشین های لاکچری
  • توقیف لندکروزر قاچاق (+عکس)
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا